nemmaratonman

nemmaratonman

Megújul a Garmin Connect

2014. február 18. - téglánakgyors

 

Ez most sokkal érdekesebb téma, mint az a csehszlovák robotgép, valamint egy kockabenzines Skoda Favorit mozgáskultúráját felidéző fartlek, amit az első és félspontán félmaratonom után lenyomtam.

Szóval éppen felbasztam magam, mert kezdeni akartam volna valamit a Garmin Connectel. Azon kívül, hogy megnézed, hogy éppen milyen tempóban, szívritmusban, magasságokban, és térképileg hol futottál, a Garminnak kábé egy, azaz egy darab analizáló felülete van: a tevékenységek legördülő menüjében a "kimutatások". Ami igazából nem mutat ki semmit, hanem egy egyszerű összesítő táblázatot tesz ki neked az asztalra. Annyit tudsz ezzel csinálni, hogy bizonyos mezőket pluszban betehetsz, illetve, ami nem érdekel, azt meg eltüntetheted. Ennyi. Ja, és a tempót, a pace-t, azt ne keresd, azt nem tudja. Négy és fél milliárd feltöltött km után (9581-ször a Holdra és vissza, ezt bezzeg tudja), aminek gondolom tetemes része futásból keletkezett, a Garmin Connect nem tudja km/percet.

 

garminconnectanal.png

 

garminconnectanal2.png

 

Igazából, ami nekem kell a napi izgalmamhoz, azt bőven összeszedem a Smashrun, Runtastic, Garmin Connect hármasból, de ez azért mégiscsak gáz. Maga a felület sem szép, érezni rajta, hogy nem mai gyerek, szóval tényleg itt volt az ideje, hogy történjen valami. Mondom ezt maximum két hónap felhasználói múlttal.

De amúgy tényleg itt volt az ideje:

1. Most, hogy ennyire belenyálaztam magam a gps-es órák világába, látom, hogy a Suunto ott van a Garmin nyakán. Szebb az óra, szebb az asztali felület.

 

movescount.jpg

suunto_ambit_black_expressive_view2_in_superhires1.jpg

 

2. Ezek az okosórák ugyan még semmire nem jók, de vajon mennyi időbe kerül, míg beléjük gyömöszölnek valami használhatót? GPS antennát például.

 

smart-watch2-1694509a.jpg

 

3. A Garmin órák most már a harmadik, negyedik generációnál tartanak, jönnek ezek a sport- és fitness-szalagok, vagy mik, amikről megint nem tudom, hogy mi hasznuk van, de az biztos, hogy menőn néz ki tőlük bárki emberfia.

 

fitness bands.jpg

garmin-vivofit-announce.jpg

 

Szerintem tényleg adta magát, hogy szintre hozzák a Garmin Connectet is, mert különben megint csak egy újabb Garmin Training Center lett volna belőle. (Volt/van egy ilyen oldala a Garminnak, de annyira Windows 95, hogy csúnyaságában egyszerűen magára hagyták, és feléje sem néznek.)

 

garmin-training-center.gif

 

Tehát ott tartottam, hogy éppen felbasztam magam, hogy nem tudja a Garmin Connect a tempót sem analizálni. Rákerestem, hogy vajon másnak is feltűnt-e már ez a hiányosság, van-e valami hiszti rá, és ugyan megoldást azt egyet sem, de egy jó vastag reménysugarat viszont találtam.

Azt írják, hogy minden lesz, widget lesz, can be personally customised lesz, golfozás lesz, új interfész lesz, look and feel lesz. Én hiszek nekik, az Android verzióknak is mindig hiszek, évek óta mindenki úgy vár mindenféle új szoftververziót, mint a messiást, miért lenne ez kivétel? Hiszek és várok. Azt mondják Q1 2014, és csak remélni tudom, hogy ez viszont nem olyan lesz, mint az LG-nél, meg a Samsungnál, hogy a húsvétra ígért verziószámot karácsonyra már meg is kapjuk.

 

newgarminconnect.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nemmaratonman.blog.hu/api/trackback/id/tr515821044

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása