nemmaratonman

nemmaratonman

Kalenji TRAIL hosszú nadrág

2016. december 13. - téglánakgyors

Én nagy rajongója vagyok Michel Leclercqnek, amiért lehetővé tette számunkra, hogy megtapasztaljuk a Decathlon Kalenji TRAIL szériáját, ami gyakorlatilag egyet jelent a már talán többeknek megfizethető árú, valóban praktikus futóhacukákkal.

Dani ugyan azt mondja, hogy ő tízezer forintot sem fizet ki egy ilyenért, amikor neki kb három hónapig tart ki egy hosszú nadrág.#Őserő, #őscombok, #ősmogyoró.


Számomra ugyanakkor nem volt kérdés, hogy, mivel rögtön az első, nulla Celsius fok alatti menetben végleg megadta magát a már az én hároméves gatyám is - itt meg nem fejtendő módon kidörzsölődött a belső combom (#ősmogyoró, #ősmogyoró, #ősmogyoró) - én ilyet fogok venni.

A nyáron vett TRAIL, lebegős rövidgatya gyönyörűen bevált, tele van használható, ötletesen elhelyezett zsebekkel és nem került egymillió forintba, "csak" ötezerbe. Miért ne venném meg a nagytesót?

Na, hát elmondom, miért ne, illetve, hogy mi a baja. Attól persze még mindenki másnak lehet jó.

Itt vannak ezek a képek, amelyekről egyébként csak azért sejthető, hogy férfinadrágról van szó, mert véleményem szerint egy szelíden trimmelt férfi alsóhast látunk. Egyébként esküszöm, hogy a férfi változatban több ilyen Neoton Família szín van, mint a nőiben. Ez zavar a legkevésbé.

 

1.JPG

2.jpg

3.jpg

4.jpg

 

A sokkal nagyobb baj, hogy ez a szelíden trimmelt férfi has lapos, amely az enyémről minden hősies félerőfeszítés ellenére még mindig nem mondható el, ugyanis sajnos Michel Leclercq unokfivérének, Gérard Mulliez-nek is nagy rajongója vagyok, akinek az Auchant, sokkal közelebbről pedig az 1200 forintos Maasdamer, meg az egyáltalán kapható Morbier sajtot és minden más felzabálható, megiható szart köszönhetjük.

 

trail_nadrag_es_morbier_sajt.jpg

 

Szóval a NAGY Francia Összeesküvésnek köszönhetően a gatya teteje nálam nem áll ennyire patent módon, kicsit visszagörbül, kicsit lecsúszik, és ezekbe a zsebekbe beletalálni futás közben gyakorlatilag lehetetlen. Ráadásul valahogy annyira vékony a felső anyag, hogy belecsípéses, kihúzós módszer sem játszik. Nem tudom kivenni a zsebkendőt. Ha végre valahogy kivettem, nem tudom visszatenni. Ugyanez a játék van a gélekkel, de még a telefonnal is egy-egy fényképezés után.

Aztán itt van ez a hosszúgatya kérdés. Azt hittem, hogy háromnegyedes nadrágok létezését nehéz megindokolni, de nem. Ennek a nadrágnak ugyanis azonkívül, hogy hónaljtól bokáig ér, más hidegtaszító tulajdonsága nincs. Hosszú gatyára én tényleg csak HIDEG esetén térek át, főleg, hogy a háromnegyedesek egy faszább focista zoknival egészen sokáig megfelelnek még késő ősszel is.

De ha HIDEG van, akkor hideg van, és én megszoktam, hogy az eddigi hosszúgatyáimban ott volt az az iszonyat zseniális, éppenhogyosan vékony polár, vagy milyen réteg, ami védte, óvta a térdeimet, a combjaimat és egyéb, számomra értékes holmimat. Hát ez baszik védeni. Vékony. Ráadásul térd mögé szellős betétet raktak. Pourquoi?

Szóval igen, eddig tartott a zsebek és a TRAIL forradalma, a szenzációs menetelés, most először megbotlott a csapat. A NAGY zsebek megléténél van ezúttal egy fontosabb szempont, a hőszigetelés. Persze lehet, hogy egy Ronhill, vagy Salomon, vagy ki tudja milyen szupermárka alsója tudná a kettőt együtt, de mivel a télen amúgy is valószínűbb, hogy a felső, második rétegnek van legalább egy nyomoronc zsebe, amibe bele tudom tuszkolni a telefonomat és a tízes zsebkendőt, nem fogok huszonikszezer forintról tizensokezer forintra leértékelt cuccokat kergetni a neten. Veszek újra négyezerért egy belső kotontartós, meleg nadrágot.

Természetesen, akinek enyhén szőrös, lapos hasa van, és maga mellé fújja a fikát, valamint futás közben fut és nem fényképez, és nem is annyira fázós, azoknak tökéletes választás lehet. Szerintem többen vannak ilyenek, mint gondolnám. Valószínűleg a szőr sem számít annyira. De fika- és futóbajnokok minek vennének ilyen nadrágot? 

Látjátok? Ennek a nadrágnak egyszerűen nincs célcsoportja!

UPDATE 2017.03.04.: Ezekben a hűvös, esetleg féllangyosig melegedő, tél végi, féltavaszi időben csak ezt a nadrágot hordom. Igazából hetek óta csak ezt a nadrágot hordom. A zsebekkel még mindig küzdök, de ha nagyon akarom, azért kezelhető a szitu. Kényelmes soha nem lesz, egy kis kihúzó nyelv rengeteget segítene a szenvedésen. Amit viszont kifejezetten szeretek benne, hogy hasközépig fel lehet húzni, nem divatozik, tart, takar, melegíti a vesémet, alhasamat. Ideje volt enyhíteni az ítéleten.

A bejegyzés trackback címe:

https://nemmaratonman.blog.hu/api/trackback/id/tr5812044517

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

regulat · http://withoutacatharsis.blog.hu/ 2016.12.13. 16:59:02

Ezt most viszem, mert gyönyörűen leírtad, amin gondolkodtam ezt a terméket meglátva... illetve én úgy gondoltam, hogy ez azoknak van kitalálva, akik olyan lassan futnak terepen, hogy plusz tíz fokban fázik a vádlijuk. :)

rrroka · http://hosszutav.blog.hu 2016.12.14. 06:45:31

ahoyg leírod nekem az derül ki, hogy ez nem téli gatya. pont ilyen vékpny és szellőzős a H&M-es is, én azt szeretem is. de télre kell az a vastagabb réteg.

téglánakgyors · http://nemmaratonman.blog.hu 2016.12.14. 07:22:17

@rrroka: azt azért megnéztem, hogy mikorra ajánlják és az volt ráírva a boltban, hogy "hideg időben" jelentsen ez bármit is.

De ha nem téli, akkor minek, hova hosszú? Magamat nézve, én tudok neki helyet és időpontot találni, amikor azt mondom, na pont ez kell. Ez szokás szerint nem jelenti azt, hogy ez másnál is így van.

rrroka · http://hosszutav.blog.hu 2016.12.14. 09:34:32

@téglánakgyors: én 10 fok körül edzésre már vékony hosszú gatyót veszek, fázós vagyok. :) 0 és mínusz esetén meg van vastagabb saucony meg lidlis, bár a lidlis annyira nem jó, mert softshell a combja, hogy jobban védjen, de ettől meg csúszik lefele vhogy... de azért ma nagyon fel fogok öltözni, múlt héten 5 km után hazamentem a szerdai közös edzésről, mert még mindig fáztam... :D

téglánakgyors · http://nemmaratonman.blog.hu 2016.12.14. 10:00:46

@rrroka: Hetek óta elég jól felöltözöm, mert minden hosszú futásom közben fel kellett vennem még egy réteget. Mákomra a fél életemet belepakolom ilyenkor a zsákba, volt nálam cucc.
Elindulok úgy, hogy az első egy-két km fázós legyen, ahogy az a nagykönyvben meg van írva, majd rájövök én is, hogy 5 után is fázom :)

No, hát, vagy megtalálom a helyét ennek a gatyának, vagy majd egy megfelelő lélektani pillanatban beajánlom féláron :P

rrroka · http://hosszutav.blog.hu 2016.12.14. 10:51:55

@téglánakgyors: vagy kisorsolod a lájkolók között! :D

csuth.tamas · http://maratonom.blog.hu 2016.12.14. 11:08:32

Miután év elején sikerült a semmin hasra esnem és kiszakítanom a szuperül bevált lidl-ös téli futónadrágom, én is a Decában néztem szét először, de egyik termék sem volt meggyőző. Pont ezért vártam nagyon, hogy megint legyen a Lidl-ben futónadrág, én nagyon szeretem, hogy a comb része szélálló anyagból van. A Tchibo-ban vettem még egy hasonlót, ott a térdet is védi hasonló anyag, bár kicsit fura a szabása. Remélhetőleg most nem fogok elesni.

téglánakgyors · http://nemmaratonman.blog.hu 2016.12.14. 11:27:46

@athrun: Uhh, ne is mondd, amikor munkanélküliként rohangáltam a Normafán télen, ugyan egy bazi nagy kőben, de szintén sikerült egy komolyat perecelni. Az első gondolatom, ijedtségem az volt, hogy na, most honnan veszek új gatyát, ha ennek vége...

A tchibos gatyát imádom, bár lehetne kevésbé csipőfazonú, nem annyira jön fel derékig, amiért pedig hidegben hálás lennék.

DSL · http://runbabyrun.blog.hu/ 2016.12.14. 13:19:54

2012 telén vettem egy ilyet, azóta pont így néz ki, egy szakadás, egy karcolás sincs rajta, olyan mint újkorában, ősztől tavaszig hordom. azóta vettem 3 ugyanilyet, persze nem azért mert az első elhazsnálódott, hanem, hogy bárhova megyek, legyen egy ha futni akarok + ha mosásban van...

www.decathlon.hu/ekiden-warm-futonadrag-id_8312342.html

nem kell amúgy megvenni a trailt ha már a próbánál látod, hogy gagyi :D

téglánakgyors · http://nemmaratonman.blog.hu 2016.12.14. 14:25:21

@DSL: Önmagam védelmére el kell, hogy mondjam, hogy a Nyugati téri Dekában vettem, ebédszünetben, közvetlenül fizetés után, és ugyanaz volt ráírva, mint a tiedre, hogy "Futóedzésre HIDEG IDŐBEN.", Hát gondoltam, hogy biztos akkor van benne valami nanoszövetes okosság, de nincs :(((

rrroka · http://hosszutav.blog.hu 2016.12.14. 14:27:50

ha nem tudnék angolul pár szót, akkor meg lennék győződve róla, hogy a TRAIL azt jelenti: van zsebe. zseniális innováció. :D

@DSL: nektek csajoknak könnyű, tök jó színes, mintás nadrágok vannak halomszámra. fiúknak meg semmi jó.

riel · http://amatorfutoleszek.blog.hu/ 2016.12.17. 21:05:08

Szia! Még nem találkoztunk vagy váltottunk üzenetet, viszont már jóideje olvasom a blogodat, így ezzel a tudattal felvértezve szeretnék beleszólni a témába.
Mivel kerékpáros múltam volt és amikor februárban megvilágosodtam, hogy futnom kell, akkor hirtelen csak a biciklis cuccom állt rendelkezésre és relative hideg is volt, így szinte csakis termo biciklis felsőt tartok alkalmasnak cuccok "szállítására" mert van hátul 3 jókora zseb. Ettől kezdve a nadrágra nem is kell zseb.

téglánakgyors · http://nemmaratonman.blog.hu 2016.12.18. 00:35:01

@riel: Szia! Van thermo bringás felső?
Ajánlották már a biciklis cuccokat, amikor nyilvánvalóvá vált a zsebfétisem, esküszöm, most már megnézem ezeket! A téli nadrág valóban elvan tároló funkció nélkül, mert most már azért javarészt megvannak azok dzsekik, akármik, amikben tudok magammal vinni telefont, zsepit, ne adj isten fejlámpát. Csak gondoltam, ha már van ilyen, miért ne ilyet, az eddig TRAIL cuccok beváltak. Hát alászaladtam...

videkiman 2016.12.19. 09:33:17

Nekem is ilyen sima kalenji (ekiden?) cicanacim van télre, szerintem teljesen jó. Bár én nem viszek magammal telefont, meg a fikát is oldalra fújom, persze csak azután, hogy megbizonyosodtam róla, hogy senki nincs a 20 méteres körzetemben. :)

Amúgy ha hátizsákkal futsz, akkor minek kellenek a gatyára is zsebek? :)

téglánakgyors · http://nemmaratonman.blog.hu 2016.12.19. 09:43:30

@videkiman: ZSEBEK MINDENHOVA KELLENEK!!! (crazyeyessmiley)

Hátizsák csak a hosszúkon van rajtam, de általában zsepit, telefont szeretem kényelmesen elérhető helyre tenni. Tény, hogy általában a hidegben van van dzseki rajtam, ahova ezeket el tudom dugni, szóval igen, ezt túlhúztam :)
süti beállítások módosítása