nemmaratonman

nemmaratonman

További zsebek

Salomon Fast Wing LS Tee

2016. április 20. - téglánakgyors

Valahol sejtettem előre, hogy a Maratonfüred minden szempontból határeset lesz, az időjáráselőrejezés is gyorsabban válozott arra a napra, mint a lombkorona képes fák száma Budapesten.

Utolsó előtti pillanatban még próbáltam szerezni valami nagyon vékony hosszú ujjút, ki is néztem egyet, meg is rendeltem, de amikor nyilvánvalóvá vált, hogy nem érkezik meg, elengedtem a görcsöt, mert úgy voltam vele, hogy fülhallgató és egy ikszedik felső nélkül is menni fog a maraton, nem ezen múlik. Zenét tudtam végül hallgatni - mondjuk azóta se vettem elő, mégha nálam is volt futás közben -, a felsővel viszont megszenvedtem. De hát ez egy ilyen szakma, főleg, ha valaki nem ért hozzá.

Mindenesetre azóta karmelegítőt is kaptam, meg a hosszú ujjú is rég megérkezett már rég a Corvinos Hervisbe.

Szóval nem tudom, hogy vagyok ezzel a Salomon jelenséggel, tolják ezeket a gyönyörű videókat, ahol folyton a könnyeinkért küzdenek a gitárpengetéses meg zongorásindie zenék, meg az elgondolkozottságba belerekedt alámondások, és ultravékony hegyiemberek isznak a patakokból, szaladgálnak a hegyoldalban és csipőre tett kézzel nézik a naplementét. Ezt persze nem lehet nem imádni, nem lehet nem aggódni Kilianért, hogy mikor lesz kevés neki a világ és mikor és hol fogja magát végzetesen túlvállalni, és nem lehet kikerülni, hogy az ember ne akarjon élete végéig tüzifát vágni egy norvég fjord tetején épült fakunyhó előtt tökig Salomon cuccban.

 

 

 

Nekem eddig egy Salomon esőt álló sildes sapkám volt, amit tényleg csak azért vettem, mert nem vágtam, hogy dekásban is van ilyen. ( -3000 Ft Petivagyon)

Amikor megláttam ezt a cuccot, hogy Salomon ULTRA TRAIL long sleeve tee, vagy magyar nevén Salomon Fast Wing LS Tee, vagy valami ilyesmi - hát nem nagyon kell ragoznom, miszerint már a nevéből tudtam, hogy ez nekem jó lesz. Aztán észrevételeztem azt is (a sorrend fontos), hogy kb millió forintról van leárazva tizen valamennyire, amennyiből én még le tudok kuponozni további 20%-ot, szóval nyolcezer forintért szinte ők fizetnek nekem, merthogy:

  • tényleg pólószerűen vékony
  • ÉS VAN KÉT, HÁTSÓ ZSEBE!!!

 

A Hervisben van egy zseniálisan vevőorientált áruházvezető, Várnai Gábor. Onnan tudom a nevét, hogy átvételkor mondta, hogy nyugodtan és inkább próbáljam fel a pólót. És én kurvára sokkot kaptam, mert az "L"-es cucc olyan váza alakot vett fel rajtam, hogy nem győztem minél gyorsabban levenni.Persze elkezdtem kavarni, hogy bizony probléma van, és ő iszonyú segítőkész volt. A kupon már lejárt, csak drágábban tudtam volna újat rendelni, de addig forgatta, hogy kitalált valamit, hogy ne járjak rosszul. Ha másnap visszamegyek, hivatkozzak rá: [név]. Tényleg baromi jófej volt.

Otthon felpróbáltam újra, már nyugodtabban. Láttam, hogy a válla, ujja hossza tökéletes, itt bizony a felhasználóval van a probléma.

A szűkebb szabásnak egy hátránya van azon kívül, hogy nem ápol és nem takar, mégpedig az, hogy rövidujjúra véve, hátizsákkal súlybosítva a rászorítást, meg a két anyag surlódását, elég komolyan megőrjítette az órám jeladóját. Lehet, hogy megint érik egy pántcsere, mindenesetre, amikor már annyira meleg lett, hogy levettem még ezt a vékony hosszú ujjút is, egyből nem produkáltam 180-200-as, virtuális szívrohamokat.

A zsebek normális zsebek, telefon, tízes pézsé, gél, epres tigris, kutyafasza, minden szépen belefér, ha nagyon akarod, kettesével is. Nem húzza lefelé a gatyát, és nem is akar a hátrafeszülő nyakrész megfojtani, mert ugye annál jobban felfekszik a mellkasodra, adott esetben a gyomrodra is.

Marha jól szellőzik, zipzárral a mellszőrt is ki lehet rakni akár (hátszőrők is át tudják bökni a hátsó hálós panelt, ha erre van igény), és ennek is vannak ilyen szilikonos pöttyei a váll részén. Ezúttal nem a kezedet kell rátámasztani felfelé dombozva, mint a Ronhill gatyátánál, hanem ez arra való, hogy ne csússzon a hátizsák. Mert ugye TRAIL, sőt ULTRA TRAIL, arra meg csak Frodóként illik nekiindulni, azt mondják. Én még nem futottam soha ki a megyéből, de zsákot azt így is viszek sokszor. Mondjuk szilikonpöttyök nélkül is túléltem minden ilyen kalandot, de ha van szilikon a háznál, az sem baj.

 Tegnap is ebben voltam, véletlenül futottam benne egy 10 km PBt az orkán kellős közepén, ami mondjuk nálam nem nagy szó (56 perc valamennyi), inkább tényleg az benne a poén, hogy úgy voltam vele, hogy kifutom az agyfaszt, aztán annyi, nem úgy indultam neki, hogy bármit akarnék. Volt benne egy hátszeles 5:15-ös ezres is, nagyon jól mutat az Adidas Supernova Sequence Boost 7-em bizonyítványában. Mert 160 km óta van egy ilyenem is. Majd jól elmesélem a sztorit, amíg maratonra készülök.

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nemmaratonman.blog.hu/api/trackback/id/tr158644188

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása