nemmaratonman

nemmaratonman

Space Jam

2016. április 26. - téglánakgyors


Acélarcélnél maradva, napi demotiváló rovatunk következik - a másodiknak szándékozott maratonom előtt öt nappal.

Szóval neki volt ez a privátban múlt héten is felidézett, kiváló klasszikusa az egykor dicsőbb napokat látott (merthogy azóta meghalt) futóblog egyik posztjára reagálva:

 

 d7n53.jpg


Kb ugyanez az jeges vödör vízzel vágtak arcon érzésem volt, amikor elolvastam ezt a hírt.


Az ember mindent megtesz önmaga nyugalma érdekében, hogy elhiggye nem egy tucatember, hanem valaki egészen különleges, sőt egyes esetekben kifejezetten hősies tulajdonságokkal rendelkezik, és cseppet sem gurít messzire, amikor úgy érzi egy Marvel mozi után, hogy akár kezében lévő maradék popcornnal is meg tudná menteni a világot.

Az ember ugyanis halandóként dolgozik, nappalonként semmi extra, de esténként szuperhősbe öltözik, és jó önbíráskodó polgárőr módjára az utcán járőrözik hosszú kilométereket, adott esetben akár 42,2-őt is.

Maratont fut, még blogol is, sosem fogják elfelejteni a nevét, meg ilyenek.

Aztán jön egy ilyen csávó, aki már eleve űrhajós, de ez nem elég neki, kombinál, értitek, mert egészen véletlenül futni is tud, és a végén az űrben fut egy maratont.

 

cgzvfrhwkaa7qfb.jpg

 

És ez - őszintén - mennyire überelhetetlenól menő már? Hogy a fenébe lehet ezzel versenyezni, most komolyan?

Ez tökre olyan, mint amikor 15 évesen meg kellett élnem, hogy Fehérváron az idősebb öreghegyi srácok mindig lenyúlják a járásos csajokat!


Azt már nem is kommentálom, hogy a 3:35-ös időt földi léptékkel konkrétan "gyér"-nek nevezte Mr. Copypaste.

A bejegyzés trackback címe:

https://nemmaratonman.blog.hu/api/trackback/id/tr488664366

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DSL · http://runbabyrun.blog.hu/ 2016.04.26. 12:18:15

Nekem ez már annyira tumáccs, h bevallom őszintén, nem is foglakozom vele...

futós 2016.04.26. 14:30:43

Ne már :-)) Futottál Te már futópadon? Kint, dombokon-lejtőkön, traktor nyomtávokban, akárhol simán futok két órán keresztül is, futópadon viszont egy órát is alig bírok ki. Ne irigyeld a csávót, 42 kilit ott lehúzni, szerintem szétunta az agyát közben. Legalábbis nekem inkább ez jön le, hogy 42 km futópadon, Jéééézusom... Úgy kell neki :-) Pont leszarom, hogy közben az űrben volt. Ő meg azt irigyli, hogy mi kimehetünk utcára/erdőbe, kinek-kinek ízlése szerint.

téglánakgyors · http://nemmaratonman.blog.hu 2016.04.26. 18:30:52

@futós: Futott ő már a bolygón is maratont :)

Amúgy igen, rettenetes padon tolni, arról nem beszélve, hogy amikor terem helyett kimentem a Margitszigetre futni, nem tudtam hova tenni, hogy hirtelen nem tudok hét km-t kocogni, hanem csak 2,5-et egyben.

De azért mégis, űrállomáson..hjajj! Nem mintha, akár csak a hintát is bírtam volna gyerekkoromban. Már attól is rosszul voltam, sosem lehetett volna belőlem Han Solo.

futós 2016.04.26. 18:57:33

@téglánakgyors: És ez pont így van jól. Milyen uncsi lenne a világ, ha mindenki HangSzóró lenne :-)

videkiman 2016.04.26. 20:45:52

Az eurosport közvetítette a Londont Maratont, ott bemondták, hogy lefutja, meg hogy ő indítja a versenyt. Egyébként durva, hogy vasárnap ebéd után maratoni futóversenyre szunyókáltam forma1 helyett. :)

Gábor Gévai 2016.04.27. 12:36:53

Egy űrhajós megszokta a monotonitást, ha nem bírná, egy hét alatt begőzölne a szűk űrállomáson. Arra meg kíváncsi lennék, konkrétan hogy is fut egy futópadon a súlytalanságban. Gondolom valami kötelekkel rántják vissza, hogy ne szálljon fel. Emiatt úgy gondolom, hogy sokkal-sokkal könnyebb ott lefutni a futópadon, mint a Földön, és a 4:30-as tempó sem űridő ott, hiszen a lábaid nem visznek súlyt...

verthed 2016.04.28. 10:34:17

Igen, igen! Az a "gyér" 3:35-ös idő nekem is fájt!:)
süti beállítások módosítása