nemmaratonman

nemmaratonman

Csomagolásügyi kérdések

2018. július 06. - téglánakgyors

Nagyüzemben megy a nyári uborkaszezon (kovászos, mindig a kovászos). Míg mások az év első szezonját agyonversenyezték, hogy aztán meg nyáron agyonversenyzés mellett még agyon is triatlonozzák magukat, addig én összesen két eseményen szopattam magam összesen: egyszer a távolsággal, egyszer a szinttel - és hát magamat túl nem vállalás után sem csinálok semmi látványosat.

Hogy idén valamennyire kerek legyen a kép, a második szezonban az időre fogok utazni. A nem túlzásba vitt tavaszi szereplés és a még meg nem történt őszi fellépések között alapvetően csak a felkészülés zajlik. Illetve mostanában inkább a csak az annak hívott tologatás, halogatás mert ezer féle ok és dolog miatt valami harminc kilométerrel kevesebb jött össze júniusban, mint amennyinek illett volna.

Szóval uborkaszezon.

Lehet, hogy több verseny kellene. Nem mintha ez lenne az üdvözítő út, de amennyire engem motiválni tud egy-egy ilyen tömeges hórukk, ahhoz képest az évi négy darab rajtszám begyűjtése jelentős mértékű alulvállalásnak érződik. Ezen majd elgondolkozom.

A lényeg, hogy addig is írni kell valamiről, amíg történik valami említésre méltó dolog, elő kell kotorni valami kisszínest, valami konzervanyagot. Kérem szépen, mindent az olvasókért! Ha futásról van szó, én sok mindenhez jobban értek, mint a futás, de ami a legjobban megy, az a vásárlás. Régen volt már téma a zsebfetisizmus például. Pedig él és virul - mostanában könnyebb dolga van, mert úgy néz ki, hogy a gyártók lassan rájöttek, hogy a kétezertízes évek vége felé már nem flipnokiával fut az ember, hanem valószínűleg valami indukciós palacsintasütő van nála. Zsebek tehát jöttek, láttak, és mélyülnek.

Van már egy csomó hacukám, ijesztően régóta nem vettem semmit, sőt, rászoktam arra, hogy elhordjam a kínosan márkátlan versenypólókat is. Már nem dörzsölnek annyira mint régen. Vagy a mellbimbómom lett vastagabb a bőr, vagy a férficsöcsöm lett kisebb. Én a másodikra szavazok, ha bárki kérdezné.

Nem selejteztem le az ezer kilométert elért Nike Vomero 9-esemet sem, mert már az lett volna a harmadik-negyedik cipő, amit azzal a gyanúval adtam volna tovább egy ruhalerakóba, hogy igazából semmi baja még. Még mindig nagyon féltem a térdem, de öt év után már csak nem halok le egyből egy ilyen kísérlet miatt, és a cipő is egyben van alul-felül egyaránt.

Egyedül a Ronhill TEREPfutógatyákból szereztem be egy végső leárazáskor egy backup szekciót még tavaly év vége felé. Azok a zsebek, ha látnátok, apám, hatalmasak! Pornózsebek.

Igazából megvan mindenem, összesen két területen érzem, hogy korrekcióra szorulna a gardróbom.

 

A Nagy Péniszkérdés. (A kérdés a nagy, bár kinek mi.)

 

A decathlonos alsógatyáim elég régiek, kettő már elhunyt hasgumi kinyúlásban, van még valami három darab talán. Plusz van egy szintén decathlonos, belső fecskés TEREPfutó, lobogós rövidgatyám. Na ezek így együtt okoznak fejtörést, a belső combkidörzsölés időről-időre problémát okoz. A belső fecskés kisgatyót kénytelen voltam letenni, mert már oda jutottam vele, hogy 10 km után is sziszegve érek haza. És valahogy a dekás boxereknek is rövid a száruk, mert hajlamosak felgyűrődni. Ez inkább csak télen okoz gondot, mert a hosszúgatyáknál valamiért rosszul tűröm, ha túl passzentos a cucc. Ha meg nem feszül, akkor mozog. Ha mozog, akkor hidegben még inkább dörzsöl.

Hosszabb szárú alsók kellenének annál, mint amit a magyar futós populáció mogyorósabb felének 98%-a hord. És nem hinnétek, de ez meglepően nehéz feladat. Ha van, többe kerül mint a futónadrágom. De nagyon többe. Amúgy meg nincs. És nem csak itthon nincs, hanem úgy sok helyen nincs, külföldi webshopokban, német boltokban sincs, mintha csupa elsődleges nemi jelleg nélküli, másodlagos nemi jelleggel megáldott eunuch futkározna a villágban.

Zokni? Van! Bokazokni, vastag zokni, nyári zokni, láthatatlan zokni futás után egyből valahová egy aperolspritzre kiülőknek, kompressziós zokni látens pincéreknek, semmi nem probléma. Eltenni a brét valahova? Na de kérem, pénisszel mi nem foglalkozunk. Mondhatnám, hogy semmi gond, zsebre teszem, van elég (zseb), de egyelőre mégis szeretem a helyén tartani. Az viszont nyűgös dolog.

Ha egészen a részletekbe akarunk menni, természetesen beszélni kell a VO2max értékekről és az optikáról, mert tesztoszteronfalván nincs fontosabb dolog a pöcsméregetésnél és a polirozásnál. Fogalmam sincs, hogy okozott-e már gondot valakinek a méret, mert amúgy a dolgok odalent szeretik magukat összecsomagolni futás közben - én meg amúgy is a zsebeimmel kompenzálok - de lefogadom, hogy a borotválás témakörbe már biztosan belecsúsztak páran. Amerikai Pite 3 vagy Ne szórakozz Zohannal? Melyik a jobb megoldás? A szőr véd, vagy a szőr dörzsöl?

Oké, le lehet vakszolni a combokat és a diszkógömböt is, volt dörzsi, nincs dörzsi, de minden egyes nyomorult alkalommal nincs kedvem ezzel szórakozni.

A végső megoldás a hosszabb szárú feszkós boxer, amit ugyan be tudnék szerezni csillagászati áron itthon is, de amíg egy alsó 1500 forint, vagy szettben még olcsóbb a Dekában, nem fogok 6-8000 pénzeket költeni egy darab szipiszupi boxerre. Marad a világ végi webshopokból való rendelés, de még nem találtam meg az igazit.
Volt most egy 20%-os akció a Nike-nál, és be is tettem a kosárba egy két darabos szettet 35 euróért, de hiába kuponoztam mint az őrült, sehogy nem akart olcsóbb lenni. Hagytam a fenébe, vettem egy rövid, Flex nevű, lobogós futónadrágot, van egy figyelemre méltóan hosszú szárú belső alsónadrágja.

 

flex.JPG

flex3.JPG

flex2.JPG

flex4.JPG

  

Van ennél rövidebben lobogós is, csak nem mertem bevállalni, nem tudtam, hogy vannak-e elég nagy zsebei? Ennek írták, hogy vannak, és nagyon elégedett is vagyok velük. A telefon ráadásul, ha nagyon akarom, elfér a hátsó cipzáros zsebben is, sőt van neki egy belső zsebe is, ami tök jó lesz zsepiknek pl. Természetesen ez a hossz simán felgyűrődik a combom közé futás közben, de annyira picsafüst vékony cucc, és annyira jó a beépített boxer, hogy ebből semmit nem érzek. Approved! Már csak örökké kell tartania.

 

A Nagy Vékonydzsekikérdés

 

Az esőkabát, mint olyan, régóta a felszerelésem Achilles-sarka. Nincs igazából szükségem rá, mint ahogy egy veszettül jó fejlámpára sem, viszont évente kétszer marhára kellene. De két alkalom miatt még én is meggondolom, hogy vásároljak-e? Eddig nem tettem, és igazából most is máshonnan közelítettem meg a problémát. Inkább csak kiváncsian várom, hogy esőtől mennyire véd az új poncsóm, semmint hogy marha nagy elvárásaim legyenek vele kapcsolatban. Amiért megvettem a Nike Shield Convertible dzsekit, az az elpakolhatóság. Ez manapság nem nagy cucc, bárki legyárt egy hajszálfing vastagságú kis dzsekit, ami alatt minden probléma nélkül üzemi hőfokra lehet melegedni szar és/vagy szeles idő esetén is. Ha meg nem kell, mert jobb lett az idő, akkor önmagába be lehet gyűrni, azt jól van.

De nincs jól. Mert hova az anyám kínjába teszem? Egy tenyérnyi gombócot még én sem teszek zsebre. (A leárazottan vett, nejlonszatyor vastagságú (kisboltos zsemlés, nem a H&M-es munkahelyre levest is bevivős), decathlonos zséldzsekimet imádom, de mindig ez a bajom vele, hogy utálom kézben vinni, ha úgy alakul. Pedig még egy belebújós hurokkal a kezemre is tudnám erősíteni.)
Nekem ez egy létező probléma, mert utálok fázni, és könnyebben indulok el némileg túlöltözve. Az utóbbi években egy csomó ilyen határon ugráló napom volt, hogy sem fél, sem több óra után sem tudtam, hogy most kell-e dzseki, vagy nem kell? És néha kell, néha meg nem. És ha nincs nálam zsák, akkor ez szar ügy.

Láttam már olyan megoldásokat, hogy a dzsekit el lehet csomizni és egy pánttal a derékre lehet fűzni, és ez pont annyival jobb, mintha az ujjainál fogva magamra csomóznám, hogy ezt a csomózást, ha lehet baromira elkerülöm. Amikor láttam, nem vettem meg, mert fiatal voltam és kellett a pénz. Most, hogy már öreg vagyok és rentábilis, valamint a leakciózott pipákra is volt még további 20% off, nem gondolkoztam tovább és megvettem a végre  nem - még a némileg pislogásra késztető 330-as árfolyamon sem - több mint harmincezer forintba kerülő csodát.

 

convertible1.JPG

convertible2.JPG

convertible3.JPG

 

Van neki két nagy zsebe elöl, hátul egy, ahova amúgy be lehet fordítani, és még van egy belső bújtatója is. DE! még úgy is van egy zseb kívül, ha összecsomagolom, és magamra csatolom. Egy vízhatatlan buszjegy belefér. Boldog vagyok.

Már csak örökké kell, hogy tartson.

A bejegyzés trackback címe:

https://nemmaratonman.blog.hu/api/trackback/id/tr414096821

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

riel · http://amatorfutoleszek.blog.hu/ 2018.07.06. 23:15:06

Pakolás: mivel nem kevés az edzéssel töltött idő, ellenben sok, így tulajdonképpen állandósítottam a zsákot a hátamra. Fél literes kulacs kézben, literes a zsákban. A fél literes utántöltését meg úgy megoldom futás közben a literesből, hogy az amerikai légierő légitankolói is megirigyelnék. Igaz közben az utcán a csodálkozótól, az "ez hülye" arckifejezésig mindennel találkozok, de majd megtudják, ha ők is ilyenre adják a fejüket. Ha meg nem, hát hülyén halnak meg. Engem is mindig az mozdított előre, ha láttam valamit, amit nem értettem. Akkor próbáltam megérteni, hogy miről is lehet szó.
Na de vissza a pakoláshoz. A széldzsekim is a zsákban van, ahogy ilyen-olyan szeletek is.
Írta is Olivér, hogy "A hosszabb edzésekre, amennyiben a versenyed is így tervezed, vigyél zsákot, vagy/és botot magaddal"
A hétköznapi edzések is majdnem 2 órásak már (a szerdai rövid kivételével) így "hosszabb" edzéseknek minősítettem őket :-)
A telefon meg a hátizsák alatt a bringás felsőm derékzsebében tartom, ahogyan zsákhordás előtt is.
Milyen tapasztalataid vannak a Salomon féle soft kulacsokkal? Érdemes beruházni? Dekás zsákom van és a 2 belevaló kulaccsal az a nagy bajom, hogy nem tudom úgy magamra venni a zsákot, hogy ne üsse a 2 kemény falú kulacs a mellemet minden egyes lépésnél.
Nem éppen egészséges, de leginkább szar. Meg az átáramlási keresztmetszetük is. Egy nagyobb kortyot a számba nyomni jelentős másodpercekbe telik és az is megtörtént már párszor, hogy a szorongatott kulacsban megnőtt levegő nyomás, amint utat talált a folyadék mellett, úgy lőtt bele számba, hogy az orromon jött ki az izó. Szóval a dekás kulacsok kevés madárlátta km után nyugdíjba is vonultak (még eladni sem lehetne őket, mert összefogta őket az izó :-O ilyet még életemben nem láttam)
Most 2 isostaros kulaccsal járok, amik puhábbak (és már eleve megvoltak) de kellene valami mégszoftabb, ami sokkal érzékibben püföli a bimbókat. A hard core poresz nem nekem való :-)

téglánakgyors · http://nemmaratonman.blog.hu 2018.07.07. 08:44:44

@riel: ezt az áttöltést mondjuk én is megnézném :))

A soft kulacsokkal csak jó tapasztalatom van, de nem feltétlenül adnék már ki kifejezetten Salomonra pénzt, most már többen gyártanak ilyet - olcsóbban. Van a Dekának is, meg kellene nézni saját szemmel, milyen:

www.decathlon.hu/puha-kulacs-500-ml-kek-id_8487344.html

riel · http://amatorfutoleszek.blog.hu/ 2018.07.07. 10:52:37

@téglánakgyors: a dekáson az a bunkó nagy átmérőjű műanyag tárcsa amihez hegesztették a "zacskót" szerintem ugyanúgy ütné a mellemet, mert a folyadék súlya ide-oda rángatná. Ebből a szempontból jobbnak tűnik a Salomoné, mert ott kisebb a műanyag tárcsa átmérője, mint a kulacs átmérője. Pár napja voltam kulacs ügyben a helyi dekában, dehát vidéki bunkóknak nem kell ilyen kulacs, mert semmilyen soft nem volt. (itt csak a webshop játszik, azért is kérdeztem, hogy mik a tapasztalataid)
A Salomon softtal a fogsorod a helyén marad, ha azzal nyitod, vagy minden nyitás mínusz egy fog? (ez is idegesít a dekás merevfalú kulacsban, hogy miért kell foggal cibálnom azt a k szopókát - a kezem azért már nem olyan tiszta egy fél óra után - hogy inni tudjak belőle, az isostaros ilyen rendszerű, nem kell hozzá fog, koszos kézzel is nyithatom és tiszta is marad minden körülmények között = jobban szeretem : shop.builder.hu/images/product_images/7203_0e6157ec2ece.png)
A Salomon softból könnyen jön a folyadék? (vagy olyan, mintha bicikli szelepen keresztül próbálnál áttolni/szívni egy deci izót?)
Az utántöltés kérdésre: a fél literes tetejét csavarom csak le, a literest meg ráfordítom fejjel lefelé és összenyomom-elengedem-összenyomom-elengedem párszor az oldalát és már tele is van a fél literes. Múltkor azzal szívtam meg, hogy mielőtt visszatettem a fél lityis tetejét belement egy muslica, de pár másodperc alatt sikerült futás közben kihalászni. Egyébként, ha lehet, akkor úgy időzítem az utántöltést, hogy a legfingatósabb belegyaloglós emelkedőn csináljam meg.
Van egyébként hidró zsák is a dekás hátizsákhoz, de még nem próbáltam ki, mert tartok tőle, hogy sokkal macerásabb lesz elmosni, mint 2db kulacsot.

téglánakgyors · http://nemmaratonman.blog.hu 2018.07.07. 11:08:52

@riel: Értem mire gondolsz. A tárcsa azon a fajta Salomon kulacson, ami nekem van, eleve ovális, és az egészet a kényelemre hangolták, szóval ezzel nincs baj.
A szívóka puha szilikon, nagyon könnyen össze lehet harapni, azzal nyílik ki. Szóval nincs húzogatás. A folyadék könnyen jön belőle, egyedül akkor melós, amikor már nagyon kifogyóban van - de ez gondolom elkerülhetetlen. Fizika is a bitch.

Nekem futás közben egyedül a dekás, zsákos szopóka rendszerrel van tapasztalatom ezen kívül, annál sokkal működőképesebb.

Írtad, hogy nem tudod meghúzni annyira a zsákot, de nem írtad az okát. De ha ennyire ugrál, ott valami nagyon nem oké, nem kellene huppognia.

riel · http://amatorfutoleszek.blog.hu/ 2018.07.08. 15:38:03

@téglánakgyors: a mellény elejébe tett kulacsok nem emelkednek el a mellkasomtól, tehát passzentosan van rajtam a zsák/mellény, de a kulacsokban levő folyadék súlya mégis üt. Lehet, hogy a magassággal van a gond, hogy pont a mellbimbónál üt, ha lejjebb lenne pár centivel, már észre sem venném, de így nem okés.
Vagy nem vagyok elég széles és ezért vannak nagyon közel egymáshoz a kulacsok, ha kijjebb lennének, akkor szintén nem lenne gond valószínűleg, fene tudja.
Mindenesetre köszi az infót a tiédről, jobban hangzik, hogy nem okoz kínlódást használat közben, még ha annyiba is kerül, amennyibe.
Most már csak azt kellene kitalálnom, hogy melyiket válasszam.
Sima fél literes 2017-es: www.decathlon.hu/salomon-17-soft-kulacs-500-ml-id_8391050.html
2017-es Speed: sarkcsillagsport.hu/termek/salomon-soft-flask-500-ml-puha-szilikon-kulacs/
2018-as okosított: sarkcsillagsport.hu/termek/salomon-soft-flask-500-ml-puha-szilikon-kulacs-2018/
...

téglánakgyors · http://nemmaratonman.blog.hu 2018.07.08. 15:45:28

@riel: a speedet semmiképp, ha ennyi gondot okoz az ütődés, annak a teteje jóval keményebb.
Simán venném a 2017-est.

haanchee · http://haancheefut.blog.hu 2018.07.08. 21:23:58

Nagyon jó ez a Nike gatya, de kb. fél év (na jó, lehet, hogy 9 hónap), és szét fog szakadni belül a varrásnál a belső gatya a micsodádnál. De meg lehet varrni! :)
A dzsekit meg a két ujjánál fogva a derekadra kötöd, és meg is van oldva a kérdés! :)

téglánakgyors · http://nemmaratonman.blog.hu 2018.07.08. 23:09:34

@haanchee: dehogy, örökké fog tartani, meglásd! :)

A derékról lifegős megoldásnál ez milliószor kompaktabb, nagyszerű érzéseim vannak a dzsekimmel kapcsolatban :)

tankista.cica 2018.07.10. 13:25:29

Na most aaaz úgy van hogy, szőr down. Plusz nekem szilikonos kenőcs alvázzsírozás gyanánt. Ha hosszab teljesítménytúrára megyek, akkor 50-60 km-nél ismételni. (Ilyenkor igyekszem elbújni... sajnos eléggé élenken el tudom képzelni hogy nézhet ez ki másik szemszögből... hát, nehezen magyarázható...). Emellett tökre bejött a dekás alsóbugyi, így kb. megszűnt a kidörzsölődés.
A futónacikat aki megálmodja, azokat szép sorban kivinném az erdő szélére és ráfognám a puskát hogy áss a kurvanyányat!.
Otthon elindulok: látom hogy ámhova raktad!. Jó, megy ez sokszor, veszek egy mocsok drága Nike caprit, DIREKT olyan varrással, hogy nem középen, hanem két sávban jön fel a varrás, mintha be lenne toldva ágyékba egy páncéllemez.
Indulok: na? Látom még mindig... mondom ne az emlékeidből dolgozz szívem... erre röhög hogy mit küzdök, ő látja... és akkor más is.
Plusz 2 zseb is van rajta. Az egyikbe befér az ujjam. Ennyi. A másik cipzáros. Abba egy darabig keresgéltem lakásban, aztán kitaláltam hogy nagyjából az Anita rúzsa férne bele. Na mondom elbsztam, női gatyát vettem. Végül is alap hogy megigazítja a sminkjét futás közben. Nem? Meg akkor már el se hagyja, kell az a cipp. Azért megnéztem megint: for man. Köszi.

snatch_ · http://futas.asroma.hu 2018.07.17. 12:52:07

már szerintem írtam, de lehet nem neked, mellbimbóra én a DM sajátmárkás Das Gesunde Plust-t használom, a 20 pflaster in 2 gröszent, ezt:

www.dm.hu/das-gesunde-plus-ragtapasz-sensitive-p4010355192318.html

Sosem indulok el futni enélkül, edzésekre is használom, különben végem. És bír több órát is, király, 300 forint egy doboz.

A cuccaimmal nem untatlak, régóta nem vettem semmit, kb. 1 hónapja beruháztam egy dekás 1500 forintos, lópokróc minőségű fehér atlétaszerű felsőre, hogy jobban barnuljak, mint a pólókban :D ;)

Amúgy valami zsebféle néha jól jönne, mert a kocsikulcsot folyton a bal kezemben hordom futásnál (legtöbbször meló előtt, vagy után edzem hétköznap).

téglánakgyors · http://nemmaratonman.blog.hu 2018.07.17. 18:58:28

@snatch_: nekem rémlik ez a bimbós megoldás, igen :)

Ez a zsebfétis pont az ilyenek miatt alakult ki, engem komolyan és elképesztően idegesített ez a probléma, amikor elkezdtem futni. Hova tegyem? Hol és hogy nem csörög?! Marhára bele tudok kapaszkodni minden ilyen hülyeségbe. A kocsivezetés dettó, ha valami zörög az autóban, megőrülök tőle.

Kilfish · http://www.kilfish.com 2018.07.18. 09:30:13

@téglánakgyors: én kulcscsomót mindig összefogom befőttes gumival és úgy teszem el, így nem zörög.

téglánakgyors · http://nemmaratonman.blog.hu 2018.07.18. 10:35:58

@Kilfish: igen, ez a pont megvolt nekem is, aztán jött a hova tegyem el, úgy, hogy ne zavarjon című felvonás.

Speedygonzi 2018.08.05. 11:59:15

@téglánakgyors:
"És valahogy a dekás boxereknek is rövid a száruk, mert hajlamosak felgyűrődni"

nekem is van ilyen fajta, vágom mirő beszélsz. most kijött egy új soroza kalenyis alsógatyó, picit kevésbe fuha mint az előző, de hosszabb a szára és nem gyűrődik annyira. anyagra az előző talán jobb volt, de mit ér ha gyűrődik.

amúgy a másik hivószó: 6" boxer. pl under armour bocerjock 6". (van nekik 9"os is az már futónadrág :) én 8-10 Eur körül tudtam akcióban venni ilyen. Olcsónak nem mondanám, mert decában 3-at kapsz 4 ezerért. ettől fuggetlenül én nagyon szeretem ezeket, most tervezek venni egy 3-as packot ami kicsit pamutosabb anyaból van (hétkoznapinak). csak külön ezt nem éri megrendelni külföldről, mert úgy drága lesz a végére

ez az a deca-s amire én gondolok.
www.decathlon.hu/bokszer-legatereszto-szurke-id_8489194.html

téglánakgyors · http://nemmaratonman.blog.hu 2018.08.08. 17:56:27

@Speedygonzi: köszi, megnézem ezt a dekásat majd, becsempészem összehasonlításra azt, ami most van nekem, hogy merre hány centi.

Igen, ismerem az under armour különböző collos gatyáit, de én olcsón még nem találtam meg őket sehol.

Speedygonzi 2018.08.10. 13:59:36

az UA gyatyót, 8 euróért találtam telen a parndorfi outletben. sajnos én sem járok arra gyakran, talán másodszor voltam az emúlt 6-7 évben, itt Biatorbágyon meg nincs UA bolt.
ha éppen veszek cipőt külföldről webshopból, meg szoktam nézni hogy pont akkor van-e olcsós UA gatyó a méretemben. Az hogy épp cipőt is vegyek, meg gyatya is legyen, az nem mindig megy egyszerre :)
süti beállítások módosítása