nemmaratonman

nemmaratonman

Óda a Ronhill Trail Cargo Contour Shorthoz

valamint a Puma futópólóhoz

2015. október 29. - téglánakgyors

A lyukas zokni után következzen ismét egy arcpirítóan szexi ruhadarab a tapadós, férfi rövidnadrág.

Rögtön az elején vissza kell nyúlnom a Lidlben vásárolt futócuccok hitvitájához, amely olyan indulatokat gerjesztett hivők és istentagadók között, amelyhez képest az iPhone versus Android vérzivatar egy óvodai sütiszeánsznak bizonyul (nem).

download.jpgMert ugye ott voltam a bármekkora sérvet betakarni képes, Obelixkompatibilis rövidnadrágomban, hiszen a nyári újrakezdés miatt legtöbbször e nadrággal találkoztam a futócuccaim közül. Szeptemberre jutottam el oda, hogy a következő dolgokat fogalmazzam meg vele kapcsolatban:

  • SOHA TÖBBET nem akarom felvenni.
  • nem veszek német diszkontos futócuccot még egyszer (előítélet és általánosítás, szorrivagyok Aldi :( )
  • az új rövidnadrágnak normális anyaga,
  • NAGY zsebe
  • derékgumija, kell, hogy legyen, mert a gatyamadzag gumi nélkül nem elég. 

Mivel azonban abba is belefutottam ez idő tájt, hogy a kék áras, decathlonos futópoló sem az igazi, ha felpuhul a testem és újra férficsöcsöm van, először futópólót vettem: azért a mellbimbóvérzés érzékenyebb probléma a gatya kényelmetlenségénél. Volt ugyan másik két pólóm, de már rég kiszámoltam, és hetente bizonyítást is nyert, hogy az én futási gyakoriságom és Anna meg az én mosási gyakoriságom három szettnél éri el a surlódás- és vádaskodásmentességet.

A Maratonman boltjában nem jártam még, gondoltam ideje lenne megnézni. Megnéztem. Arról, hogy milyen, nem írok most - legyen valami cliffhanger a nemsokára megjelenő "Mindent amit a futóboltokról tudni akartál, de soha nem merted megkérdezni" cimű posztomhoz.

A futópóló nem egy Nike, se nem egy Asics, de még csak nem is egy kijezetten mellbimbóprobléma-gyilkos Under Armour felső lett. Hanem egy Puma. 

Próbáltam mindenfélét, amit csak le tudtam akasztani. (Tudok valamiben segíteni? Igen, futópólót keresnék, ami nem dörzsöl mellrészen. Ezek közül egyik sem fog. Ahha, köszi.) A Nike, Asics, és tsi vélhetően jó pólók voltak, de nem volt meg bennük az hűha faktor, amit azt mondatta volna velem, hogy több ezer forintot adjak ki a decathlonos pólók átlag 4000 forintos árán felül (és akkor még nem is említettem a kifutó termékeket). Ami az Under Armourt illeti, nagy reményeim voltak, mert ez a nagyon menő márka most, és tényleg jókat is írnak a cuccaikról. Felvettem a pólót, és abban a pillanatban egy tudtam, mit érez egy disznó, amikor kötözött sonkává konvertálják. Az a póló konkrétan meg akart ölni, lélegezni nem tudtam benne, pedig méretben teljesen oké volt. Nem az, hogy feszült, hanem be akart jutni a bőröm alá. Ha ezt jelenti a kompressziós, meg rajtad nem mozgó, surlódó ruházat, inkább ragtapaszt teszek a bimbómra minden egyes alkalommal. Levetni is alig tudtam.

És akkor jött a Puma. Rám ugrott és olyan volt mint egy selyemmacskának a szőre. Simogatott, mintha személyes szellőm lett volna. A második pólóm is pont ilyen, amit a dekában vettem, de azóta egyszerűen nem tudtam olyat szerezni újra. Azonnal tudtam, hogy ez a felső velem jön, bár megnéztem az árát és bizony kurva drága egy selyemmacska volt. (10)

 

puma.png

 

Rövidnadrág kérdésben (férjen bele a telefon) három, vagy négy darabbal segített ki az eladó, és az, hogy hezitálás nélkül tett be a halomba pl egy XL-es Ronhill darabot, továbbra sem győzött meg arról, hogy ő úgy igazán rám koncentrálna, vagy lennének extra gondolatai az üggyemmel kapcsolatban.

A futásra, mint sportágra épülő technikai iparágak kollektív axiómája, hogy amiben van bármi, ami konstruktív, használható, jó ötlet, vagy egyszerűen csak praktikus és tényleg működik, úgy, ahogy az egy futónak jó, az csak "Trail" lehet. Ami nem kapja meg nevében a Trail szót, az jó nem lehet, csak szar.

Igen, és mégis, az az XL-es nadrág a Ronhill TRAIL Cargo Contour Short volt, éppen mondjuk kontur nélkül, mert hát mégiscsak nagy volt rám.

DE

Volt neki gumija - ez mondjuk még nem magyarázná meg a "Trail" jelzőt.

Igen jó anyagból volt, sőt, ott, ahol a terepfutó a combjára támaszkodik, miközben megmássza a függőleges emelkedőt és Csanyát szídja, hogy mennyire nem normális, hogy oda felmászat mindenkit, ott egy szilikon betét van, hogy ne csússzon le a kéz a nadrágról - közelítünk.

Igen, van belőle szándékosan nem Contour is

És ami elmondhatatlanul zseniális volt benne, az a hátsó zsebszörny - helyben vagyunk: eleve kétszer akkora zsebről beszélünk, mint amekkora általában egy futónadrág hátsó zsebe, de ennek ráadásul alja, tehát mélysége is van, nem csak egy hasítékról van szó. És rugalmas, flexibilis, akár akármit is belerakhatsz, csak egyéni pervezitás és súly kérdése. És ez még nem minden, van a nadrágnak ha jól számoltam négy kis külön hurka, ami megtartja a zselét, vagy taknyos zsebkendőt, és oldalt két kis feszülős zseb, amibe a marketing szerint Ronhill TRAIL fuel szilikon ivótasakot tudsz passzírozni, Peti szerint meg akár olcsó, decathlonos, minikulacsot is - bár tény, hogy kényelmesebb és könnyebb lenne egy nem merev falú ivótartály.

 

bottle1.JPG

bottle2.JPG

Lefutottam 20 km-t és itt van ez a kis kulacs, mi a faszt csináljak vele?

bottle3.JPG

MEGVAN!! Átveszem a pólót, és irgalmatlanul szembe lövöm magam.

 

Apósomnak vettünk tavasszal egy futáshoz való övtáskát, mert bár tőle távol áll a költekezés, és a mindig valami újra vágyás, de mégiscsak érezte, hogy a másik lánya kamaszkorából örökölt, évek óta használt Eastpak övtáska mégsem az igazi. A sok nézegetésnek Ronhill lett akkor is a vége, és én vallom, hogy itt semmi mást nem csináltak, csak megfedeztették a nadrágot az övtáskával. Kiváló tulajdonságú, nagy munkabírású tenyészállat lett belőle.

full_001016-009.jpg

Az XL-est nadrágot mégsem vittem haza, viszont egy Ausztriában élő jóbarát és az így már olcsó Amazon.de segített rajtam. Ráadásul akcióban pakoltam be a kosárba, ingyen, vagy nagyon olcsón szállították ki és szeptember elejére már fel is tudtam avatni az egyébként még így is nagyon drága (kb 10), 'L'-es Ronhill TRAIL Cargo immáron valóban Contour Shortomat.

Azóta 33 százalékkal jobb futó vagyok.

A bejegyzés trackback címe:

https://nemmaratonman.blog.hu/api/trackback/id/tr38029588

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rrroka · http://hosszutav.blog.hu 2015.10.30. 07:44:46

tök vicces hogy a "trail" azt jelenti gyakorlatilag: van zsebe. :) én sima dekás, nem futós zsebes rövidnadrágokat vettem, ez kiegészítve kulacstartóval nagyon bejött és olcsó! Mondjuk nincs a combján hegymászós alátámasztás, de mivel vagy nordicwalking botozok, vagy a hátam mögött összekulcsolt kézzel mászok, így mindegy is. :)
www.decathlon.co.hu/ferfi-fitnesz-legatereszto-rovidnadrag-fekete-id_8174427.html

téglánakgyors · http://nemmaratonman.blog.hu 2015.10.30. 12:05:15

@rrroka: Igen, kb erről van szó.
Nekem zsebfétisem és övfóbiám van, azért domború ennyire ez a vonal.
Az a szilikon kéztámasz, vagy mi, meg szerintem ha nem is kamu, de sokat nem érhet. Maga a nadrág anyaga attól még megnyúlik sztem egy ilyen helyzetben, ugyanúgy nem ad stabilitást a kézfejnek. Persze engem ez a trail veszély egyelőre semmilyen formában nem fenyeget :)

ÁttentőRedáz 2015.10.30. 19:53:00

Puma outletben Budaörsön 4500 Ft-ért vettem ilyen pihepuha futópólót amit a maratonmanben tizenezerért árultak. :)

videkiman 2015.11.03. 11:17:33

Rohadjak, meg hogy nagy részben ezért ilyen népszerű az utóbbi években a futás, mert ezzel kapcsolatban össze lehet vásárolni minden szart, a ruhákat is beleértve. Nincs még egy ilyen sport amivel kapcsolatosan ennyi lóvét el lehet verni. Persze legalább mozogjon az ember.
Lerágott csont, de egy nagy kamu az, hogy ez a legolcsóbb sportolási forma. Mondjuk szerencsére nekem nincsen ilyen költekezési kényszerem, 10k-t kiadni egy hétköznapokban viselt ruháért is szívom a fogam, olyanért meg eszembe se jut, amit legjobb esetben egy héten max másfél óráig viselek. :)

A cipőket leszámítva én egyszer estem kísértésben és adtam ki 5000 Ft-nál többet egy futással kapcsolatos cuccra, ez az itt már megénekelt Kalenji trail hátizsák volt, amit azóta kicsit meg is bántam. A cél az volt, hogy milyen fasza lesz majd a munkából hazamenetelt futva megtenni időspórolás céljából és valamivel meg kell oldani a logisztikát (itt főleg a cipő a szűk keresztmetszet, a ruháimat még csak-csak benn hagyom és másnap hazaviszem). Hát szerintem a két kezemen meg tudnám számolni, hogy hányszor használtam tavasz óta... De összességében büszke vagyok magamra, a napokban idén kb. harmadszorra sikerült lebeszélnem magamat egy használt Garmin óra megvételéről. :)

A boltösszessítős posztot viszont várom, bár engem valószínűleg kevésbé érint. ;)

rrroka · http://hosszutav.blog.hu 2015.11.03. 11:50:53

@videkiman: "Nincs még egy ilyen sport amivel kapcsolatosan ennyi lóvét el lehet verni." ...bringázás? ...horgászás? ezekre többszörösét alaphangon... :)

téglánakgyors · http://nemmaratonman.blog.hu 2015.11.03. 13:33:04

@videkiman: Tud ez olcsó(bb) lenni, ha valaki függetleníteni tudja magát a fogyasztói kényszertől. Lásd téged :) Egészségesebbnek tartom a te hozzáállásodat. Engem sajnos megevett reggelire a t. fogy. társ. Egy szintig, bizonyos ideig végtelenül leköt/szórakoztat a millióféle felszerelés, a legjobb, a legpraktikusabb, legjobbárértékarány felkutatása, meg a mindezzel egybekötött pénzszórás.

A Garmin órát mondjuk tényleg annyira jó áron vettem, hogy azt nem bántam meg. Azt sem, hogy órával, vagy hogy egyáltalán mérem magam. (Sok olyan minimalista, hardcore véleménnyel találkoztam, hogy ez is felesleges cucc.)

Még kb össze tudom számolni, mennyit költöttem a futásra. Ha mittomén gyúrni járnék le, vagy edzésre járnék - mint ahogy jártam is ide is, oda is - a fix havi 5-10 -5000 forintok tesznek bőven a mérleg másik felére is. Biztos lehet ezeket is olcsóbban csinálni, tehát ezek az összegek sem feltétlenül érvényesek. Ez az egész egyéni ízlés, elhatározás, fegyelem, eltökéltség, anyagi helyzet mentén alakul. Ez meg mindenkinél más és más.

A blogösszesítés kicsit másképp lesz meg, de jön majd :)

videkiman 2015.11.03. 13:35:57

@rrroka: A bringázást, mint kivételt akár bele is írhattam volna a kommentbe, azt félig-meddig technikai sportágnak lehet tekinteni. Ergo ott magára a bicajra kell sokat költeni, meg azt megvenni. De amúgy igazad van. A horgászást nem mondanám sportnak. :)

A legtöbb sportnál azér az van, hogy az ember a lehordott "játszós ruháit" veszi fel, amikből folyamatos az utánpótlás, kütyük annyira nem játszanak, csak hát ugye a tagdíj/teremterembérlés. De éves szinten szerintem kb. kiegyenlítődik a kettő.

videkiman 2015.11.03. 13:53:11

@téglánakgyors:
Az órát biztos vagyok, hogy én se bánnám meg, de faszán el vagyok az endomondóval is. Távolság/idő mérésre az is tökéletes, nekem bőven elég, hogy km-enként bemondja az annyit, de akkor meg ha ez is elég minek vegyek mást. Félig-meddig feleslegesnek érezném. Nekem inkább azt lőné ki, hogy ne kelljen magammal telót vinni. Adok magamnak még max két évet. :)

Azért félreértés ne essék abszolút nem tartom ördögtől valónak ezt a sok szart, pl. én azóta futok tényleg rendszeresen mióta tudom mérni pontosan mennyit mentem. És ez az első okostelefonnak köszönhető. Volt több fellángolásom futásügyileg korábban, de az első szar idő beálltával mindig alább maradt.

snatch_ · http://futas.asroma.hu 2015.11.05. 10:07:32

@videkiman: azt sem lehet egyértelműen kijelenteni, hogy a bringára kell sokat költeni. Én rendszeresen tekerek, melóba is azzal járok, plusz edzek is vele, de nem mondom, hogy vagyonokat költök rá. Nincs mit. Van egy kész bringa, mit kellene rá költeni?
Persze tudom, hogy vannak olyanok, akik megveszik az első bringájukat, hogy aztán 1 év múlva már úgy érezzék, hogy a bringa a fejlődésük egyik hátráltató tényezője és csakis az új időfutam, vagy legalább karbonvázas outi lehet a megoldás.

De én vettem 4 éve egy alap outi bringát, aztán vettem rá egy könyöklőt és a bringa azóta is szolgál. Jó, a 4 év alatt 3x kellett belsőt cserélnem és egyszer egy külsőt, meg nyáron egy új look pedált. De ez nem horribilis összeg és mindezt a megspórolt benzinen mondjuk :).
süti beállítások módosítása