nemmaratonman

nemmaratonman

Endomondo, Runtastic

2014. január 26. - téglánakgyors

Szóval a bizonytalanság. Amit még utálok, az, hogy nincsenek folyamatos tesztek, nem tudom, éppen, mikor, mi a legjobb, mit használjak.  Nem tudom, valószínűleg nyilván nem lehetséges, hogy valaki ennyire szent legyen, hogy folyamatosan utánkövesse a cuccokat, amiket egyszer umsonst letesztelt, de kurva jó lenne, mert én biztos nem fogom. Mert oké, lehet, hogy túllihegem, használj valamit, amit megismertél, aztán kész, a hűség fontos dolog. De én pl olyan vagyok, hogy ráunok dolgokra, kipróbálnék mást is, hátha más cucc időközben már sokkal jobb lett, vagy mit tudom én. És tökre utálom, hogy nincs új teszt, bár most éppen van. Na erről ennyit. De jó ideig csak 2012-es, vagy még régebbi tesztek voltak fent. Aztán időközben az Endomondo rég meglépte, hogy a Pro fölé belőtte a Premium verziót, és te meg ott álltál, hogy ugyan akcióban, de MEGVETTED az alkalmazást, de hirtelen szarra sem mentél vele, mert a csávóknak egyszerre csak még több lóvé kellett. Erről, meg egyéb változásokról a tesztek jó ideig semmit nem mondtak, mert egyszerűen nem voltak frissítve.

Na mindegy, időnként felteszem az Endomondót, a Stravát, meg kipróbálok egy-két dolgot, hogy mi újság, de a prémium szarakodás, illetve egy vszeg réges-rég kijavított bug óta (cseszett bemondani az első ötszáz méter után,hogy hol tartok) Runtasticet használok. Hálistennek még azt is meg tudtam venni, amikor még voltak Google Play akciók, amik már rohadtul nincsenek, amióta túlnőni látszik az Android önmagán. Persze le is lophatod a netről, csak akkor soha nem frissíti magát a cucc, nekem meg azért fontos, hogy mindig és egyre jobb legyen a cucc. Ha már ennyit szenvedek a futással, ennyi jutalom minimum legyen benne, mert az nagy cucc.

A Runtastic full ugyanazt tudja, mint az Endomondo. GPS-szel követi, hogy merre, meg hogyan futsz, és mióta Note 2-öm van a régi S2 helyett, már sokkal kevésbé futok öngyilkos módjára az autók között, meg egyenesen a Dunának, meg össze-vissza cikkcakkban. Ugyanúgy bemondja, hogy mikor hol tartasz (nálam ez 500 méterekre van beállítva), és a webes oldal ugyanúgy tele van tolva reklámokkal, meg az egész éppen, hogy használható. Hogy igazán nyálcsorgató grafikonjaid legyenek, fizetned kellene évi iksz eurót. De a Runtastic legalább az elejétől kezdve így csinálja, és nem menet közben, figyelmeztetés nélkül találta ki.

Persze vannak különbségek, az Endomondo Pro születésétől kezdve tudja a Beat Yourself opciót, amivel én mindig is futottam, és a Runtastic Pronak csak azért volt szerencséje, mert addigra már annyira ismertem magamat, hogy tudtam nélküle élni. Az iverzióban állítólag benne van, ami, ha igaz, akkor nem kell magyaráznom, mekkora gáz. A Runtastic Proban van valami Story Running, meg vica versa vannak kis baszomnyi különbségek - pl felület, ahol még mindig rettenetesen az Endomondo vezet -, de igazából a lényeg ugyanaz. Te futsz, ő meg nézi.

A nem éves-fizetős Stravában nincs intervall, ami iszonyat ratyi, mert már futottam kétszer életemben olyat, a Nike-t, meg a többit max. egyszer néztem meg, de nagyon nem.

Folytköv.

A bejegyzés trackback címe:

https://nemmaratonman.blog.hu/api/trackback/id/tr515782999

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása