nemmaratonman

nemmaratonman

Húzófröccs

2018. augusztus 01. - téglánakgyors

Az irodalomnak és a fröccsnek nagyon sok köze van egymáshoz, és ha másképp nem megy, ezen keresztül vagyok kénytelen feliratkozni a nemzeti nagyjaink közé. Pár napja megalkottam a saját futófröccsfajtámat, illetve futás utáni fröccsfajtámat, aminek a húzófröccs™® nevet adtam. A húzófröccsben™® keveredik a 32 fok 80% páratartalom a hanyag eleganciával, valamint James Bond, közelebbről Daniel Craig felszínt feszítő türelmetlenségével (Vodka Martini. Shaken or stirred? Do I look I give a damn?!)

 

 

A húzófröccshöz kell egyfajta idegi és testi állapot. Megérkezel a rettenetes élményt okozó üvegházi futásodból, ami optimális szinten, időben és távban, több mint egy óra és több mint 10 km szenvedést okozott neked. Hiába álltál meg három kútnál is, nem ért semmit, a hasad bár kotyog, dehidratált és pergamennyelvű vagy. Átesel a macskádon/kutyádon/gyerekeden/partnered értetlen tekintetén, felrántod a hűtő ajtaját, kiveszed a majdnem tökmindegy milyen üveg bort, a hárombubist, lekapod a legnagyobb lopott söröskorsót (Hoegaarden) idegtől és állapottól függően beleborítasz egy adagot, tök mindegy mennyit, majd jöhet a sok bubi meg a víz, abból mindenképpen jó sok. Egy húzóra fogyasztandó, esetleg fürdőbe, zuhany alá magaddal cipelhető. Főleg a második.

 

froccs.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://nemmaratonman.blog.hu/api/trackback/id/tr3914155341

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

alehunter 2018.08.01. 21:36:17

:)
szegény Hoegaarden poharat így megbecsteleníteni! gyanítom, ezért Belgiumban meglincselnének :)))
egyébként frissíteni nem rossz egy korsó búzasör sem egy túlsózott pogácsával - mindent pótol, amit kell :)

rrroka · http://hosszutav.blog.hu 2018.08.02. 11:29:16

maradok a gyümölcsös mentes műsörnél, bár igen jól hangzik a fröccsöd. :)

téglánakgyors · http://nemmaratonman.blog.hu 2018.08.02. 17:24:39

@alehunter: amilyen sajátkorsó fetisiszták, tuti, hogy igen :)

Abszolút igazságod van, mégis, néha inkább a vizesebb, lazább élményre vágyom, no meg bor sokkal többször van otthon mint sör.

@rrroka: meg sem próbállak téríteni, elveszett lélek vagy Fantaföldén :)

rrroka · http://hosszutav.blog.hu 2018.08.03. 07:35:35

@téglánakgyors: ó, iszom én fröccsből eleget alkalomadtán, szeretem nagyon, de futás után furának hangzik. :)

alehunter 2018.08.03. 23:10:41

@téglánakgyors: :)
jaja, szörnyű ez a korsófetisizmusuk, számomra sem érthető egyáltalán, tiszta hülyeség! - én pl sosem gondolnám, hogy az a 140-150 poharam, amim van nem elég rá, hogy sört kóstoljak ;)
lazább élménynem egyébként egy futás után nem lehetne rossz egy witbier sem - mondjuk pont egy hoegaarden :) bár ezt még sosem próbáltam

riel · http://amatorfutoleszek.blog.hu/ 2018.08.05. 11:06:55

@téglánakgyors: lehet, hogy elmeroggyant vagyok, de izót szoktam magammal vinni, mert hiába iszom a vizet, baszik felszívódni a gyomromból, csak idegesítően lötyög benne. Az izó viszont pikk-pakk eltűnik a gyomromból és nem vagyok dehidratált akárhogy is ömlik rólam az izzadtság.
Az alkohol nem dehidratál?

téglánakgyors · http://nemmaratonman.blog.hu 2018.08.07. 10:33:02

@rrroka: Furább mint egy meztelen futó? :) Ezentúl ez lesz a mérce :)

@alehunter: hát ezek után nem mondhatod, hogy csak a korsóhiány tart vissza :)

@riel: lehet, hogy izót kellene vinnem, de erre soha nem szoktam előtte gondolni, pedig lehet nem hülység. Azt hiszem pont azért nem vittem soha, mert régebben láttam másoknál, hogy lehetetlen rendesen kimosni a zsákból.

Az alkohol dehitratál, de otthon már elfér - ittam mellé amúgy vagy két liter vizet lefekvésig.

tankista.cica 2018.08.07. 16:15:02

És mennyire igaz... elfut az ember a Gellért téren át, ott 34-et mutat a hőmérő és már tudom hogy ez kínlódás lesz végig a tűző napon a rakparton... including azt az érzést hogy már a Margit hídon felfelé legszívesebben magam mellé hánynék. Ilyenkor a legjobb a futásban a zuhanyzás utána. És igen, beállni utána a klíma alá sörrel, fröccsel, macskával. Mondjuk ő magától jön, ahogy csippen a klíma, tarapp-tarapp, beüget, fel a konyhaasztalra és elfekszik (igen, hagyjuk neki - buzi macskatulajok). Anita meg vidul rajtunk hogy nekünk most melegünk van... hát ja... itten megint hősies futás volt, meghalál meg minden...
...érdekes a macskának több esze van... döglik...

téglánakgyors · http://nemmaratonman.blog.hu 2018.08.07. 17:34:21

@tankista.cica: pfff, ezeket a hova nem mehet csatákat fél éves koráig bezárólag elvesztettük egytől-egyig. Pont a konyhapult volt az utolsó, az elég magasan volt neki, nem merte bevállalni jó ideig. Ott is ment a küzdelem, hogy ezt már nem adjuk, de amikor este 11-kor hallottam, hogy a kis pöcs újra fent van, hát nem keltem fel - tudni kell veszteni. Aztán rá is jöttünk, hogy a tetőtér miatt máshol igazán nem is tudott volna környékmonitorozni, csak a pult mögötti ablakból.

Nálunk hőszivattyú miatt a padló is hűvös, de nem átallja fújatni magát a szobai egységekkel sem, kurva nagy hempergőzés megy a fan-coil előtt.

Ezeket a (bel)városi futásokat nem irigylem senkitől most, még a Duna ellenére sem. Nem biztos, hogy a tizenegyker bármennyivel is elviselhetőbb, de nekem a Spar óta nem ízlik arrafele menni napfényben, melegben.

videkiman 2018.08.08. 09:13:54

Szerintem ebben a kurva melegben egy jéghideg Kőbányai is maga lehet a megváltás. :)

téglánakgyors · http://nemmaratonman.blog.hu 2018.08.08. 09:24:26

@videkiman: alapvetően és végletesen megtagadom a magyar, nagyüzemi sörgyártást, illetve és pontosabban fogalmazva a kukoricadara örökségét, de ezzel nem tudok vitatkozni :)

tankista.cica 2018.08.08. 10:48:20

tényleg ti hogy a fenébe menedzselitek a 32 fokban futást? mert én sehogyse... meghalok, saját magam lassított felvétele vagyok és még csak jól se esik.
Átszoktam ugyan reggelre, de 4:50-kor kelni egyrészt egész napos mentális félgőzzel jár, plusz kilenckor bealszom bármelyik sorozaton. Mondjuk a dunapart, a vár, a parlament a hasadó hajnalban az megunhatatlan. Cserébe még akkor is gusztustalanul izzadok mikor már indulok dolgozni. Ki kéne lobbizni egy hűtött rekortán üvegfolyosót :D
Nekem amúgy ilyenkor simán megy a hungaroid gyümölcsös sör, az csak 2-3 fokos és nem leszek a második doboztól enyhén bamba a csillió fokban

rrroka · http://hosszutav.blog.hu 2018.08.08. 11:01:27

@tankista.cica: hogy-hogy? há futok, nem picsogok! :D
17:30-kor szoktam hazafutni, közös edzések meg 18:30-tól, akkor már elviselhető a meleg szerintem (nekem?). nyilván nem szabad ragaszkodni a megszokott tempóhoz, 30-60mp lassulás simán van, ez normális. a pulzusmérés erre is jó.

téglánakgyors · http://nemmaratonman.blog.hu 2018.08.08. 11:12:05

@tankista.cica: valamennyire próbálom nem nagyon, vagy nem mindig kikerülni a nagy meleget, mert úgy gondolom nagyjából ez vár ránk a jövőben kb áprilistól októberig. Jobb megszokni, amennyire meg lehet. Menni nem megy, olyan mintha egy mázsa plusz súly lenne rajtam, nyom, gyenge vagyok, fejben feladom, alkudozom, ilyenek.

Kb este 7-8 fele indulok el, jellemzően 29 fokban, egy-két fokkal hűl le közben a levegő, de kint, nálunk sok kis utca van, ahol ilyenkor már jóval kellemesebb futni, ott kicsit hűvösebb lehet.

A reggeli futás számomra gyötrelem, minden évben nekidurálom magam, h megszokom, átállok, de idén sem lett sikerélményem :))

(Tegnap aldis radlert pattintottam, szóval a lónyál is rendben van, csak legyen rendes lónyál :) )

téglánakgyors · http://nemmaratonman.blog.hu 2018.08.08. 11:22:03

@rrroka: már megbocsáss, picsogás nélkül SEMMI értelme :)) A hősfaktort em adják ingyen, meg kell dolgozni érte!

videkiman 2018.08.08. 14:46:09

@tankista.cica: Én leginkább úgy oldom meg, hogy egy óránál többet nem nagyon szoktam, az még kibírható...

Én hétvégén mindig reggel/délelőtt szoktam futni, de ha már 8 óra körül indulok, akkor már a vége nem túl kellemes. 9 tájban már nagyon tűz a nap és hiába nincs a hőmérő szerint 30+ fok, jóval többnek lehet érezni. Hétvégén meg holmi joggingolás kedvéért nem fogok 6kor kelni - kivéve ha a kisfiam nem gondolja másképp. :)

Az esti futásnak az az előnye, hogy akkor a nap fordított utat jár ugye be, szóval a végére elvileg valamivel hűvösebb lesz, ill. jóval kevesbé tűz a nap. Én úgy tapasztalom, hogy inkább a durva napsütés a futó fő ellensége, mint a levegő hőmérséklete. Az más kérdés, hogy meló utáni hazaérkezés után 1-2 órával szerintem nehezebben veszi rá magát az ember bármire, ill. ha fél 9 fele van a fürdetés, akkor ez a kora esti opció alapból kiesik. :)

riel · http://amatorfutoleszek.blog.hu/ 2018.08.08. 18:48:10

@téglánakgyors: "pont azért nem vittem soha, mert régebben láttam másoknál, hogy lehetetlen rendesen kimosni a zsákból"
Hát ja, ez a Dekás zsák is olyan, mint a kulacsuk: összefogja az izó.
Nem tudom miért egyébként, mikor a régi Isostaros kulacsot nem fogta össze az izó 20 év alatt se'... de az újat sem.

Kilfish · http://www.kilfish.com 2018.08.09. 10:19:51

@tankista.cica: Én nyáron is akkor megyek futni, amikor munka és család mellett be tudom illeszteni a napi programomba, ha ez a legmelegebb órákra jön ki, akkor olyankor. Egész nyáron keresztül nem akarom kerülni ezeket a melegebb futásokat pl. úgy hogy csak este megyek ki futni, mert tavasztól őszig a versenyek nagy része úgyis a meleg órákban zajlik, és aki edzésen nem szoktatja magát ehhez, az szépen meg is szokott borulni a versenyeken.
Számomra is megterhelőbbek a melegben való futások, ezért a nyári hosszú edzések valamivel rövidebbek a szokásosnál, az intervallos/ismétléses edzések pedig lassabbak magasabb pulzus mellett is. Nyáron és a téli szmogban nálam nagyobb a hangsúly az úszásokon, míg tavasszal és ősszel heti 3 futás és 4 úszás az általános, ilyenkor inkább csak 2 futás az 5 úszás mellett. Multisportban tolni egyébként azért is érdemesebb szerintem mintha minden nap csak futnánk, mert ha van valami futásos sérülés (én pl. egy hete elzakóztam terepen meredek hegyoldalon, meghúzódott a bokám, így most 10-14 nap futáskihagyás van), akkor nincsen pánik hogy mi lesz a formámmal, tudom tovább csinálni a másik sportágat, meg be tudok tenni extra jóga/erősítő edzéseket is. (A jóga még megfázáskor is tud működni, amikor az ember nem kívánja sem a futást, sem a hideg vizes medencét.)
Volt régebben, amikor kicsit azért én is túltoltam a melegben való futást, pár éve az őszi maratonra készültem, vasárnap délben kánikula riadós időszakban kimentem rakpartra, Gellért hegyre és Margit-szigetre hosszút futni, feleségem mondta, hogy nem kéne ilyenkor, én meg azt válaszoltam, hogy teher alatt nő a pálma, aztán sikerült a tehernek akkorának lennie, hogy napszúrást kaphattam futás közben, mert amikor hazaértem üvöltve hánytam, amiről pedig addig fogalmam sem volt, hogy lehet üvöltve is hányni. Azóta szállóige nálunk a teher alatt nő a pálma és már nem csinálok hosszú futásokat aszfalton, tűző napon kánikulában.

alehunter 2018.08.09. 22:58:12

@téglánakgyors: mondjuk a poharak többsége jobbára féltve óvva pihen a vitrinben - szóval semmi értelme a létüknek :)
teljesen off topic, de az intersparban egészen különleges Fuller's sörök kaphatók mától; mind a vintage ale 2017-t, mind az imperial stoutot, mind pedig az imp IPA-t csak ajánlani tudom (nem is tudom, lehetett-e bármelyiket eddig kapni itthon), és bár nem kóstoltam, de szerintem a past masters 1981 is kiváló darab- bár valószínűleg egyik sem ideális futás utáni hidratációhoz :)

alehunter 2018.08.09. 23:03:06

@Kilfish: teljesen egyetértek! hiszem, hogy ebben a globális felmelegedéses világban (és különös tekintettel a BSIs nagy versenyek időzítésére) gyakorolni kell a forróságban futást is! szóval én mostanában a hétvégi hosszú futásaimat direkt időzítettem kora délutánra, mégha a legjobban 'fájt' is és mégha tudtam is, hogy egyikből sem lesz PB...visznot emellett azért erősen rászoktam az utcai kék kutakra, amiket meg eddig nem nagyon kellett használnom (18-20 km után elég nehéz pszichésen húzni egy kortyot az addigra 40 fokos vizeszsákból, mikor az ember elfut mellettük :) )

alehunter 2018.08.09. 23:25:57

@videkiman: @téglánakgyors: egyébként megdöbbentő módon: ha már nagyüzemi sz_rok, akkor a kőbányai egy vállalható választás, bármilyen furcsa is. van neki egy vizes-üres íze, de legalább a durva stílusidegen ízjegyektől is mentes :)
emellett szerény véleményem szerint a soproni IPA-ja is egészen ihatóra sikeredett - szóval nem utasítanám el határozottan a nagyüzemieket (egyébként nehéz kérdés ez, mert pl a Lagunitas pont úgy a Heinekkein brandje, mint a soproni)

alehunter 2018.08.09. 23:29:47

@rrroka: ezzel a 30-60 mp lassulással (feltéve, hogy per km és nem per 'hazafutás' ;) ) most megnyugtattál :) én a hülye fejemmel ennél sokkal kisebb korrekciót feltételeztem volna (olyan 10-15 mp-t)

téglánakgyors · http://nemmaratonman.blog.hu 2018.08.15. 13:52:40

@riel:
@Speedygonzi:

Na voltam végre dekában, vettem ilyen szart, mármint Aptoniás isot, hogy majd hatkor futok vele a harminc fokban egyet. Aztán leszakadt a hónap vihara Budaörsön, és egyrészt ez miatt elfelejtettem megnézni az alsógatyát, másrészt hirtelen 20 fok lett, majd harmadrészt nem tudtam kocsival bemenni az utcánkba, mert leszakadt egy fél fa, egyenesen rá két kocsira, és negyedrészt futni sem mentem el végül. Na de majd ma!

Hogy a tökömbe kell ezt összekavarni, hogy feloldódjon rendesen??? Merevfalú kulacsban ráztam agyon, majd töltöttem át a puhába, de hát nem annyira tökéletes a technika...

riel · http://amatorfutoleszek.blog.hu/ 2018.08.15. 16:58:13

@téglánakgyors: Aptoniás izós sosem vettem még, a már bevált Isostart amíg lehet kapni, addig azt fogom venni.
Úgy szoktam, hogy belekanalazom az üres zsákba az izót és engedek rá vizet. Lezárom úgy, hogy legyen benne némi levegő is, hogy össze tudjam rázni. Utána kinyomom belőle a "szívószálon" keresztül a levegőt, hogy ne lötyögjön a folyadék (mert idegesítene) és ahogy futok, az első ivásig még a hátamon is kavaroghat a cucc a rázkódástól. De alapvetően az Isostar szerintem könnyen és jól elkeveredik. Valahol írták, hogy 24 óránál tovább ne legyen benne a folyadék a zsákban (gondolom bacik miatt) de volt már, hogy 2 litert beletettem és 2 rövidebb edzés alatt nem fogyott el, így a harmadik nap még töltöttem rá port és vizet és nem volt semmi gond. A szívókát természetesen minden használat után elmostam. A kék szilikont a középső gyerek lerántotta tegnap, így azóta tudom, hogy levehető és így jobban el is lehet mosni :-)

téglánakgyors · http://nemmaratonman.blog.hu 2018.08.15. 17:18:09

@riel: nézegettem az isostart meg az aptoniat, picit kevesebb só ott, picit kevesebb szénhidrát emitt, aztán próbáltam rájönni hogy melyik hány literre elég, majd döntött az íz, hogy mitől nem lesz fancsali a képem, aztán kurva gyorsan megjött a vihar :)

riel · http://amatorfutoleszek.blog.hu/ 2018.08.15. 20:12:51

@téglánakgyors: nem hasonlítgattam őket, vakon veszem :-) régi bringázós emlék, hogy többet sikerült menni, mint gondoltam (az egyik barátom navigált és 86km lett miközben kb. 50-60km-re voltam bejáratva) hazaérve a biciklit alig bírtam felvinni az elsőre, remegett a lábam, alig álltam a lábamon és kevertem egy izót, hátha segít. 20 perc múlva kedvem lett volna elindulni bringázni úgy helyrerántott. Akkor bizonyított, azóta hűséges vevőjük vagyok :-) Nem mellesleg imádom a narancsos izét, olyan természetes. Kezdő futó koromban (most is az vagyok még) próbáltam a biotech izóját, hát az valami gyilkosan szar (nem tudtam hogy árulják még az Isostart) Lehet, hogy minden benne van ami kell, de olyan íze van mintha önjelölt szakács véletlenszerűen összeöntögetett volna édes és sós dolgokat. Volt más is, amit versenyen adtak a szervezők és nem volt olyan rossz, de nem tudtam beszerezni.

riel · http://amatorfutoleszek.blog.hu/ 2018.08.23. 20:45:18

@téglánakgyors: Mizújs? Mi a tapasztalat az izóval futással? Elmoshatalanul összefesti az izó a Salomon tartályát is?

téglánakgyors · http://nemmaratonman.blog.hu 2018.08.24. 15:55:20

@riel: Nem sok, kellene valami hosszút is futni, hogy értelme legyen az izónak :) Hogy jobban felszívódik-e, vagy kotyog-e a hasam, nem tudom, mert bár próbáltam, vittem bekevert cuccot, de önmagában nekem elég szájösszeragadós élmény, szóval mindig ittam rá vizet. Sokat.

Tartályom most nincs, a softkulacsokat egyelőre nem festi, bár túl sokszor nem volt alkalmam tesztelni, illetve mindig kiöblíteni utána.

riel · http://amatorfutoleszek.blog.hu/ 2018.08.24. 18:17:33

@téglánakgyors: tegnap jutott eszembe, hogy nem írtam, de kellett volna, hogy nem szoktam követni isostarnál az ajánlott arányt, csak fele annyit teszek a vízbe, mint írja. (fél literhez 3 mérőkanál helyett csak másfelet) Így jól felszívódik és nem ihatatlanul édes. Egy félmaraton feletti futásnál már lehet érdemes matekolni a szénhidrát grammokkal, amibe beleszámít az izóban levő is (de szerintem inkább akkor is híg izó+valami energiszelet inkább, mint tömény izó) Itt azt írják, hogy az ajánlás 30-60g/óra szénhidrát szokott lenni, de 4 óra feletti versenyeknél inkább 80-100g/h kellene legyen a bevitel: www.trainingpeaks.com/blog/the-importance-of-carbohydrates-and-glycogen-for-athletes/

téglánakgyors · http://nemmaratonman.blog.hu 2018.08.26. 16:27:15

@riel: ismerem ezt a jelenséget, hogy higítani szokták/-ttatni szokták az isot, de nekem magamnak marha kevés tapasztalatom van vele, ittam, ami poharat kaptam a versenyeken. Ha túlságosan harapott, akkor ittam mellé vizet is, ennyi.

Matekolni biztos nem fogok soha, erre alkalmatlan vagyok, kb érzésből tolom, amit tolok, és bár nincs sok hosszútávú futásom, de abban a néhányban ez biztos meg is látszik. :)

rrroka · http://hosszutav.blog.hu 2018.08.27. 08:01:50

@téglánakgyors: a matek kb ennyi: aha a vitatigrisben meg a gyümölcsszeletben pont ennyi CH van, akkor egyet-egyet be kell venni óránként. :)

téglánakgyors · http://nemmaratonman.blog.hu 2018.08.27. 09:31:39

@rrroka: Nos, a szénáskörös befutókép alapján lehet, hogy inkább a TUC kekszen gondolkozom el inkább :p

rrroka · http://hosszutav.blog.hu 2018.08.27. 12:04:09

@téglánakgyors: tuc keksz kólával, vagy gyümis sörrel, legtutibb só és cukor pótlás. 7 db TUC kekszben benn van a napi sóbevitel. a sótablettámban meg volt magnézium, amivel nem számoltam... tologatták is rendesen a bútorokat odabent.

téglánakgyors · http://nemmaratonman.blog.hu 2018.08.27. 12:51:49

@rrroka: ohh, csak nem az is biotech volt? Az 90 km fosást és egy elúszott UB-t okozott Daninál.

rrroka · http://hosszutav.blog.hu 2018.08.27. 19:52:10

@téglánakgyors: nem biotechusa, hanem "i:am mineral tabs": www.futobolt.hu/iam-mineral-tabs-120
A napi magnézium 4%-a van egy tablettában, most nézem a biotechnél ez 46,5%... :D
shop.biotechusa.hu/products/multisalt-60-kapszula

Lehet akkor a vitatigris kavargott...? :D

tankista.cica 2018.08.28. 12:36:47

na mi van? nem lesz következő írás?
vagy legalább egy alapos berúgás...
Tényleg, emberkísérlet: részegen vagy másnaposan futás? Hosszúlépés/másodperc? :D

téglánakgyors · http://nemmaratonman.blog.hu 2018.08.28. 12:49:01

@tankista.cica: óistenem, én lettem az alkoholistafutóblogos? :D

Másnaposan egyszer futottam jót, amúgy csak vízkiverésről, hidegizzadásról, és bokorban guggolásról tudok beszámolni. Nem csak a futás, de a korral járó iszonyatos szenvedések és harmadnapok miatt kerülöm már, ahogy tudom ezeket az elhajlásokat.

Ha lesz miről, írok, de nem hiszem, hogy ne tudna belőlem sok lenni, nem kell minden héten poszt, csak azért, hogy legyen :) De természetesen köszönöm az igényt! :)

tankista.cica 2018.08.29. 12:44:23

majd amikor a többi futós oldal elhatárolódik a nemmaratonman blog által fémjelzett tivornyázással egybekötött másnapos posztolásoktól XD
amúgy kis másnapot szépen elmulaszt egy laza, nem hajtós, reggel friss levegőn végzett futás, nagy másnap+futás = kóválygás+behányás+miafrancnakindultamnekicsakazértis gondolás
(A korral járó pusztító harmadnapokat bizony aláírom én is... gihi... innentől csak ésszel...)

rrroka · http://hosszutav.blog.hu 2018.08.29. 15:30:02

@tankista.cica: nekem a nagy berúgás után is jót tesz, legalábbis a céges buli után a "hogykerültemágyba" szitu után nagyon jó volt esőben futni egyet. pulzusmérőt azért nem tettem.

téglánakgyors · http://nemmaratonman.blog.hu 2018.08.29. 20:15:11

@rrroka: profizmus meg a tapasztalat a gyümisörök méltatlanul szponzornélküli királyától :)
süti beállítások módosítása