nemmaratonman

nemmaratonman

Emberből futó

2014. május 08. - téglánakgyors

Olvastam ezt az interjút Lubics Szilvivel, amelynek egyik lényegi része, hogy mikortól lesz valaki ultra. Mert az biztos, hogy nem attól, hogy lefut 50-60 kilométert. 

A kérdés, ami engem egy roppant kiszolgáltatott helyzetben foglalkoztatott, hogy egy, de inkább több szinttel lejjebb, hogy történik ez? Mikor lesz egy normál, egy 0.1-es, basic halandóból futó? Mi kell hozzá? Mi az a pont? Mikortól mondhatjuk, hogy valakiből visszafordíthatatlanul, de legalább életének egy adott szakaszában futó lett?

Hogy nem a papírpuma cipőjében kocog havi kétszer, hanem vett egy rendes futócipőt, és azt használja is? Akár 5 kilométerekre is?

Ha elkölt tízezer forintot végre nem a Decathlonban?

Hogy kiegészítőket vesz?

Hogy le tud futni 10 km-t?

Nem egyszer, hanem többször?

Vagy a félmaraton a határ?

Vagy csak egy akármilyen verseny?

Vagy egy bizonyos tempó kell ehhez?

Elszántság? Sztorik? Áldozat? Hogy esőben, hóban is kimegy az ember?

Nekem több pipám is megvan - igaz, valódi eredményeim éppen hogy csak egy-kettő (5-10-21 km pipa) -, de tény az, hogy a tegnapi 15 km (pipa) közben, a kulacsövemet (pipa) kapkodva félredobva, a technikai öltözetemet (pipa)  félre- és legyűrve, a nem decathlonos cipőmben (pipa, pipa) terpesztve eljött az a pillanat, amikor szégyenem által kiváltott dühömben azt mondtam, hogy de most aztán igazán rohadjon meg az egész ott, ahol van, ha ettől még mindig nem vagyok futó. Majd a három darab egészen más célból magammal vitt három papírzsebkendőt a kezemben szorongatva, mindenféle szempontból a legjobb kimenetelben reménykedve, végre engedtem az elkerülhetetlennek Nagytétény egyik igen bogáncsos susnyásában.

Ez a kérdés egy ideje foglalkoztat amúgy is. Lehet, hogy a kulacsöv szorítja a még mindig nem lapos alhasam, Lehet, hogy maga a futás, mint tevékenység bír ilyen meghajtó erővel, de simán lehet, hogy csak fejben játszódik le az egész, hogy jajj, mi lesz, hogyha kell? Szóval a kérdés, hogy futás közben miért jön elő sokszor ez a probléma? Mármint bőven olyan táv alatt is, amikor a gyomorproblémák állítólag hatványozottan előfordulnak?

A bejegyzés trackback címe:

https://nemmaratonman.blog.hu/api/trackback/id/tr126127740

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása